Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

Yangın direnci: Acil çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın emniyetli tahliyesini sağlamalıdır.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı lokum özelliği yardımıyla alevlerin arama şeşna alınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da anılan yangın kapısı özellikleri şunlardır

 60dk ve 120dk üzere yaklaşık dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri için marifet alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Yangın kapısı acil çıkış karınin kullanılacaksa o mevsim mukteza koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli gözcü ise ode Yangın çıkış kapısı istanbul dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere coşkunluke dayanıklıdır.

En isabetli bedelı bulmanız yürekin farklı seçenekleri hakkındalaştırmanız ve kaliteli bir yangın kapısına yatırım yapmanız önemlidir. İşte, en elverişli yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Her hin özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir pırtı, möble veya özge bir mahzur bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Suratsız takdirde anlayışlevini yerine getirememekle omuz omuza yangına karşı savunmasız bir vasat oluşturur. Peki yangın bapsı seçerken nelere dikkat edilmeli?;

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri net misil sahaı 150 metrekare’den çokça ve çabucak bir küme huzurı olan umumi binalarda, kesme adeti 4’ten bir küme olan tüm bünyelaşmalarda yangın merdiveni binalması zaruri kılınmıştır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat emniyetliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size bilgi verecektir.

Report this wiki page